Tillbaka till alla evenemang

Låt oss prata ”vit feminism”

  • Ö2 2 Östgötagatan Stockholm, Stockholms län, 116 25 Sweden (se karta)

Låt oss prata ”vit feminism”

Arazo Arif, Fanna Ndow Norrby och Parasto Backman samtalar kring eurocentrism inom den feministiska rörelsen. Hur kan vi öppna upp dialogen och göra plats för fler perspektiv och erfarenheter?

Arazo Arif

Arazo Arif

Fanna Ndow Norrby

Fanna Ndow Norrby

Parasto Backman

Parasto Backman

Medverkande

Arazo Arif är författare och multimedial konstnär med bakgrund i aktivism och journalistik. Hon har en masterexamen från Akademin Valand och driver konstprojektet "whitefeministmeme" på instagram. Hennes debutbok "mörkret inuti och fukten" utkommer på Albert Bonniers förlag våren 2020.

Fanna Ndow Norrby är utbildad i strategisk kommunikation och PR och driver podcasten "Raseriet" tillsammans med sin kusin och kollega Amie Bramme Sey. 2014 startade hon instagramkontot @svartkvinna som utkom som bok i antologiform 2015 (NoK). Just nu turnerar arbetet i pjäsform för Riksteatern ”24 timmar Svart Kvinna” där Ndow Norrby är manusförfattare. Hon arbetar som redaktör för sociala medier på SVT Edit.

Parasto Backman är grafisk formgivare och senior lektor på Konstfack. Hon driver egen studio och har arbetat med bland annat Unga Klara, Grafikens Hus, Botkyrka Konsthall, ArkDes, Dansens Hus, Subtopia och Tensta Konsthall. 2017 tog hon emot Berlignpriset och har suttit i jurys och råd för flera kulturprojekt såsom Moving Art Project, Fespa Sweden Association, Resume och Ung Svensk Form. Hon är styrelseledamot i Stockholms Kvinnohistoriska samt Konstnärsnämnden.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Ö2 tar 120 personer så antalet platser begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här:
http://www.ostgotagatan2.se/tillganglighet/

Föregående
Föregående
26 mars

Vad är nästa steg? – intersektionellt genusperspektiv på museer och kulturarv

Nästa
Nästa
27 mars

Wilhelmina, Johanna och Ebba – tre generationer kvinnor i en brytningstid